فهرست مقاله
- پلکسر چیست؟
- پلاسما چیست؟
- نحوه عملکرد پلاسماجت (پلکسر) چگونه است؟
- تفاوت پلاسماجت و پلکسر
- آیا پلکسر برای همه مناسب است؟
- کاربردهای پلاسماجت
- قبل از انجام پلاسماجت چه کارهایی انجام دهیم؟
- در طول درمان با پلاسماجت چه نکاتی را در نظر بگیریم؟
- مراقبتهای بعد از درمان با پلاسماجت
- مزایای پلاسماجت (پلکسر)
- عوارض پلاسماجت (پلکسر)
- سخن پایانی
قرار گرفتن در معرض اشعه UV، زندگی در شهرهای آلوده، کشیدن سیگار و تغذیه نامناسب باعث ایجاد چین و چروک روی پوست می شود. در این زمان است که بسیاری از افراد به روشهای جوانسازی پوست فکر میکنند. در این راه چند روش برای شما وجود دارد. شما باید از بین روشهای تهاجمی مانند انواع جراحیها یا روشهایی مانند پلکسر یا پلاسما جت، کربوکسی تراپی، لیزر جوانسازی، میکرونیدلینگ، هیالورون پن و بسیاری روشهای غیرتهاجمی دیگر انتخاب کنید.
پلاسما جت (پلکسر) یکی از روش های جوانسازی پوست است. این روش یک درمان جایگزین برای روش های زیبایی تهاجمی و جراحی است. پلکسر یک پیشرفت نوآورانه در پزشکی زیبایی و درمان های جوانسازی است. تعدادی از مطالعات نشان داده اند که پلکسر کل صورت در درمان آکنه، افتادگی پلک و چین و چروک های اطراف دهان نیز نتایج مثبتی دارد. در این مقاله قصد داریم به نکات مهمی که قبل از انجام پلاسما جت(پلکسر) باید بدانید، بپردازیم. با ما همراه باشید.
پلکسر چیست؟
پلاسماجت یا پلکسر یک درمان غیر جراحی است که برای لیفت، سفتی، و جوانسازی پوست استفاده می شود. این روش به عنوان جایگزینی موثر برای جراحی هایی مانند جراحی پلک (لیفت پلک یا بلفاروپلاستی)، لیفت صورت و گردن و میکرونیدلینگ در نظر گرفته می شود.
به علاوه، پلاسما جت زیر چشم، پلک بالایی و همچنین چین و چروک های اطراف چشم، دهان، گونه و گردن را درمان کرده و در کاهش جای زخم نیز موثر است. علاوه بر این از پلاسما جت برای جای جوش و سایر لکه های صورت نیز استفاده می شود.
پلکسر با استفاده از حالت چهارم ماده، یعنی پلاسما انجام می شود. به همین دلیل به آن پلاسما جت نیز گفته می شود.
در این روش زمان بهبودی و هرگونه عارضه ای که ممکن است قبل و بعد از جراحی ایجاد شود، کاهش می یابد.
این سیستم بسیار دقیق است و باعث پخش گرما به مناطق اطراف نمی شود. بنابراین جایگزین بسیار خوبی برای عمل جراحی پلک( بلفاروپلاستی) می باشد.
همچنین اگر روشهای پاکسازی پوست صورت با دستگاه نتوانست بر جوانسازی پوست شما یا از بین بردن لکههای پوستی تاثیر زیادی داشته باشد، قطعا سریعترین راه روش پلاسماجت است. بنابراین اگر به دنبال درمان لکه های صورت خود هستید، حتما پلکسر لک صورت را امتحان کنید.
پلاسما چیست؟
پلاسما یک گاز یونیزه است که بارهای مثبت و منفی آن تقریبا با هم برابر هستند. این ماده به دلیل خواص ویژه ای که دارد، حالت چهارم ماده (در کنار جامد، مایع، گاز) نامیده می شود.
زمانی که پرتوهای میکروسکوپی پلاسما بر روی پوست بیمار اعمال می شود، لایه خارجی اپیدرم، تصعید شده و باعث لیفت شدن پوست می شود.
نحوه عملکرد پلاسماجت (پلکسر) چگونه است؟
پلکسر پوست را گرم می کند. این کار باعث انقباض پوست، تحریک بازسازی سلول و کلاژن سازی پوست می شود. در نتیجه، شما علاوه بر لیفت در ناحیه تحت درمان، جوانسازی پوست را نیز تجربه خواهید کرد.
در این روش، پالس های انرژی به لایه های عمیق پوست نفوذ کرده و باعث تولید کلاژن طبیعی در پوست شما می شوند.
پلکسر در یک فرآیند ۲ تا ۴ هفته ای، یک قوس پلاسما برای تحریک و سفت شدن پوست ایجاد می کند. در این روش از هیچ برش و لیزری استفاده نمی شود و بنابراین هیچ بخیه ای زده نمی شود.
بعد از انجام پلاسماجت، نقاط ریزی روی پوست ایجاد میشود. در بعضی مواقع، افراد با تصور اشتباه از این روش به آن مراجعه نمیکنند زیرا تصورشان این است که این دستگاه باعث سوختگی میشود.
بسیاری از افراد تصور میکنند این نقاط باعث آسیب و ایجاد زخم میشوند. اما بهتر است بدانید که این نقاط بعد از چند روز از انجام این روش برطرف میشوند.
تفاوت پلاسماجت و پلکسر
همانطور که در بالا توضیح دادیم، پلاسماجت روش زیبایی است که در موارد مختلفی کاربرد دارد و برای افرادی که پوست جوان میخواهند، روش ایدهآلی است.
پلکسر در واقع برندی مشهور است که دستگاههای پلاسما را تولید میکند. اما برندهای دیگری نیز در بازار وجود دارند که این دستگاهها را تولید و عرضه میکنند.
بنابراین نامیدن این روش درمانی به پلکسر اشتباه است و نام صحیح این روش، پلاسما جت است.
آیا پلکسر برای همه مناسب است؟
پلکسر یا پلاسما جت نیز مانند سایر روشها برای افرادی منع شده است. پس بهتر است اگر یکی از شرایط زیر را دارید از انجام آن صرف نظر کنید و به سراغ دیگر روشها بروید.
- مانند اکثر درمان های زیبایی، پلکسر نیز نباید در زنان باردار یا شیرده استفاده شود.
- اگرچه برخی از انواع پوست های تیره برای این روش درمانی مناسب هستند، اما برای کسانی که پوست بسیار تیره دارند توصیه نمی شود. زیرا در این افراد خطر هایپرپیگمنتیشن (لکه های تیره) یا هایپوپیگمنتیشن (لکه های روشن) بعد از درمان بیشتر است.
به خصوص اگر پوسته کربن در اثر خراشیدن، مالش دادن یا کندن آسیب ببیند. - افرادی که دارای بیماریهایی از قبیل صرع و التهابات حاد هستند.
- افرادی که دارای شی فلزی در ناحیه تحت درمان هستند. مانند: دستگاه تنظیم ضربان قلب و هولتر مانیتور
کاربردهای پلاسماجت
هدف مهم این روش جوانسازی و رفع ایرادات پوستی است به همین دلیل گستره استفاده از آن بسیار زیاد است. به عنوان مثال پلکسر جای جوش، اسکار زخم آکنه، افتادگی و بسیاری از مشکلات پوستی دیگر را درمان می کند که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم:
- درمان جوش و محو کردن جای جوش
- از بین بردن آکنه، لکههای پوستی و خالهای رنگی
- از بین بردن جای زخم
- کوچک کردن بینی با پلکسر بینی
- کاهش نقاط قرمز ایجاد شده روی پوست
- از بین بردن چین و چروکهای صورت و گردن
- درمان افتادگی پلکها
- درمان ترکهای پوستی
- از بین بردن انواع زگیل و فیبروئیدها
- پاک کردن انواع تاتو
- از بین بردن اثرات رگهای واریسی
- لیفت ابرو و نواحی مختلف صورت
قبل از انجام پلاسماجت چه کارهایی انجام دهیم؟
اگر می خواهید از این روش استفاده کنید، بهتر است به نکاتی قبل از آن توجه کنید.
- قبل از تصمیم گیری در مورد درمان، معمولا یک جلسه مشاوره برای شما در نظر گرفته می شود. در این جلسه، پزشک شرایط شما را در نظر می گیرد و مزایا و معایب درمان را برای شما شرح می دهد.
- در اکثر مواقع اگر آسیبهای پوستی شما زیاد نباشد تنها به یک جلسه احتیاج است. اما در صورتی که چین و چروکها زیاد باشد احتمالا به یک جلسه دیگر نیز احتیاج داشته باشید
- قبل از شروع درمان، باید از یک کرم بی حسی موضعی بر روی ناحیه مورد نظر استفاده کنید. این کار ناراحتی در طول درمان را به حداقل می رساند.
- از مصرف داروهای رقیق کننده خون مانند ناپروکسن یا ایبوپروفن خودداری کنید. اگر نگران هستید که مصرف نکردن این داروها مشکلی برای شما ایجاد کند، با پزشک خود مشورت کنید.
- اگر آزمایشهایی برای شما تجویز شده است بهتر است نسبت به انجام آن دقت داشته باشید.
در طول درمان با پلاسماجت چه نکاتی را در نظر بگیریم؟
در طول درمان پلاسماجت اتفاقات زیر در حال رخ دادن است:
- دستگاه پلکسر در طول درمان، نقاطی را با فاصله نیم میلی متری بر روی پوست ایجاد می کند.
- سلول های سطحی پوست در این نقاط از حالت جامد به گاز تبدیل می شوند.
- در این روش هیچگونه خونریزی یا آسیب به بافت رخ نمی دهد.
- زمان درمان، با احتساب زمان تاثیر کرم بیحس کننده، بسته به ناحیه تحت درمان ممکن است ۲۰ الی ۶۰ دقیقه طول بکشد.
- ممکن است برای هر ناحیه، ۱ تا ۳ جلسه درمانی با فاصله ۶ تا ۸ هفته لازم باشد.
مراقبتهای بعد از درمان با پلاسماجت
پس از درمان با پلاسماجت باید نکاتی را رعایت کنید تا شاهد عوارض احتمالی آن نباشید. در ادامه، مراقبتهای بعد از پلاسماجت را توضیح دادهایم.
- در ۴۸ ساعت اول، از مرطوب کردن ناحیه تحت درمان خودداری کنید.
- پس از درمان، مناطق تحت درمان متورم و قرمز می شوند. در هر نقطه ای که در پوست ایجاد شده، یک پوسته کربنی وجود دارد که تا ۷ روز نباید آن را لمس کنید.
- یک هفته بعد از درمان به شما کرم هایی داده می شود که می توانند به روند بهبودی کمک کنند.
- شما باید حداقل ۳۰ روز ناحیه درمان شده را تمیز و خشک نگه دارید و در معرض آفتاب یا منابع مستقیم گرما قرار نگیرید.
- در فضای باز حتما از عینک دودی استفاده کنید.
- تا سه هفته بعد از پلاسماجت نباید از مواد آرایشی در ناحیه تحت درمان استفاده کنید.
- تا چند روز بعد از انجام این روش از حضور در محیطهای آلوده پرهیز کنید.
- تا برطرف شدن پوستهها از مواد آرایشی استفاده نکنید.
- از دستکاری زخمها پرهیز کنید.
- سعی کنید ناحیه درمان را تمیز نگهدارید.
- اگر پزشک شما دارو تجویز کرده حتما دستورالعمل آن را به درستی انجام دهید.
- به هیچ وجه تا زمان بهبود عوارض بعد از عمل چشم و پلک خود را نمالید.
- تا دو هفته بعد از عمل از رفتن به سونا، جکوزی و استخر خودداری کنید.
- تا دو هفته بعد از انجام این روش از دوش داغ با فشار زیاد پرهیز کنید.
- تا دوروز بعد از انجام آن از شستوشوی چشم و رفتن به حمام بپرهیزید.
مزایای پلاسماجت (پلکسر)
این روش دارای مزایای بیشماری است که به شما در جوانسازی پوست کمک میکند.در ادامه این مزیتها را توضیح دادهایم.
مشاهده سریع تاثیرات
ممکن است برای شما نیز مدت زمانی که صبر میکنید تا نتایج عملیات جوانسازی را مشاهده کنید مهم باشد و برای آن هیجان زده باشید. در این روش تقریباً ۷۰٪ اثر درمان، بلافاصله پس از عمل قابل مشاهده است. همچنین با گذشت چند روز از آن، اثرات مشخصتر میشوند.
دوره نقاهت راحت و کوتاه
در بسیاری از روشها یا عملهای زیبایی، دوره نقاهت و مراقبتهای طول آن بسیار آزاردهنده است. اما در این روش نیازی به بستن پلکها در طول دوران بهبودی نیست.
همچنین بیماران مجبور نیستند در دوره نقاهت از انجام کارهای روزمره خودداری کنند. .
از طرفی زمان بهبودی پس از پلاسماجت کوتاه تر از جراحی است.
راحتی چشم و پلک حین عمل
شما در طول عمل پلاسما جت پلک میتوانید پلکها را به طور کامل حرکت دهید. از طرفی حرکت آنها بعد از عمل نیز بدون محدودیت امکان پذیر است.
حداقل عوارض
این درمان باعث التهاب یا نکروز بافت اطراف نمی شود. و دارای حداقلیترین عوارض است.
مناسب برای انواع پوست
ممکن است بسیاری از روشها، شرایط خاص پوستی را بطلبد. اما در این درمان مستقل از این که نوع پوست شما چیست می توانید برای انجام آن اقدام کنید.
بدون بیهوشی
این روش بدون نیاز به بیهوشی انجام میشود. پس نگران بروز عوارض بیهوشی یا ترس از آن نباشید.
غیرتهاجمی
پلاسما جت یا پلکسر یک روش زیبایی و درمانی غیرتهاجمی است. پس نیازی به بریدن پوست و بخیه نیست.
عوارض پلاسماجت (پلکسر)
عمده ترین عوارض پلکسر تورم و قرمزی بعد از درمان است. پس از اینکه پوسته ها از بین رفتند، ممکن است به مدت چند هفته دچار قرمزی پوست شوید. در موارد نادر، این قرمزی برای مدت طولانی تری با شما خواهد بود.
یکی دیگر از نقاط ضعفی که در ارتباط با پلکسر وجود دارد، تورم است. تورم در ناحیه چشم، اطراف دهان یا هر منطقه دیگری که درمان شده باشد رخ می دهد. تورم بزرگترین خطر در این روش درمانی است.
علاوه بر قرمزی و تورم، تغییر رنگ پوست را نیز می توان به معایب پلکسر اضافه کرد. این اتفاق بیشتر در افرادی دیده می شود که پوست تیره ای دارند. یا افرادی که دستورالعمل های مراقبتی بعد از درمان را رعایت نمی کنند.
عوارض جانبی غیرمعمول شامل عفونت، اسکار یا تغییرات رنگدانه ای است. رعایت توصیه های مراقبتی بعد از درمان برای جلوگیری از چنین عوارضی ضروری است.
سخن پایانی
روش پلکسر یا پلاسماجت نوعی تکنیک درمانی برای جوانسازی پوست و از بین بردن عارضههای پوستی است. این روش جایگزین بسیار مناسبی برای عملهای جراحی است. مدت زمان نقاهت آنها کم است و نتیجه زود حاصل میشود.
اما تنها موردی که در اینگونه روشهای زیبایی مطرح است، اصولی بودن و حرفهای انجام دادن آن است. همچنین ممکن است پوست شما دارای شرایطی باشد که استفاده از این روش چندان مناسب نباشد.
بنابراین قبل از شروع هرگونه درمان، همیشه با یک پزشک متخصص مشورت کنید.
پلاسماجت چیست؟
پلاسما جت نوعی روش درمانی غیرتهاجمی برای از بین بردن عارضههای پوستی است.
آیا پلاسماجت با پلکسر تفاوت دارد؟
پلکسر در واقع نام برندی است که دستگاههای پلاسما جت تولید میکند. اما کمپانیهای دیگری نیز وجود دارند که این دستگاه را تولید و به بازار عرضه میکنند.
پلاسماجت برای چه افرادی مناسب نیست؟
این روش برای خانمهای باردار، افراد دارای بیماری صرع و التهابات حاد منع شده است.
افرادی که دارای شی فلزی مانند دستگاه تنظیم ضربان قلب و هولتر مانیتور، در ناحیه مورد نظر برای درمان هستند نیز برای این روش منع شدند .
مراقبتهای بعد از پلاسماجت چیست؟
تا دو روز بعد از این روش نباید به ناحیه پوستی رطوبت برسد.
حتما از ضدآفتاب استفاده کنید و در معرض نور مستقیم خورشید نباشید.
محل تحت درمان را دست نزنید.
ماندگاری پلاسماجت چه مدت است؟
با توجه به نوع پوست، سن و سبک زندگی شما، مدت ماندگاری اثرات این روش متغیر است.
اما توجه کنید که این روش، تکنیکی بلندمدت است.
عوارض پلاسماجت چیست؟
عمده عوارض این روش، قرمزی و تورم است. اما توجه کنید که این علائم بعد از مدتی از بین میروند.
همچنین عوارض جانبی غیرمعمول شامل عفونت، اسکار یا تغییرات رنگدانه ای است که با مراجعه به مراکز بهداشتی و حرفهای میتوان از این موارد جلوگیری کرد.
تعداد جلسات پلاسماجت چقدر است؟
تعداد جلسات این تکنیک با توجه به نوع پوست و شدت عارضه از یک تا سه جلسه متغیر است.
شما تا به حال تجربه استفاده از پلاسماجت (پلکسر) را داشتهاید؟ خوشحال میشیم تجربیاتتون رو با ما به اشتراک بذارید.