کرم دست ساز خانگی

کرم دست ساز چیست و چه عوارضی دارد؟

ارسال به دیگران:

بسیاری از محصولات مراقبت از پوستی که در حال حاضر در بازار وجود دارند، حاوی مواد شیمیایی مضری هستند که می‌توانند به پوست شما آسیب برسانند. استفاده از محصولات مراقبت از پوست خانگی و طبیعی مانند ماسک لایه بردار خانگی و کرم زیبایی می‌تواند به بهبود پوست شما کمک کند و درخششی سالم به آن ببخشد. ما در این مقاله به شما کمک می‌کنیم که با تشخیص نوع پوست، مواد مناسب پوست خود را بشناسید، و کرم دست‌ساز خود را در منزل تهیه کنید. برای تأثیرگذاری بهتر کرم های زیبایی و درمانی باید پاکسازی پوست به خوبی انجام شده باشد.

آموزش پاکسازی پوست صورت
آموزش پاکسازی پوست صورت دریافت مدرک فنی و حرفه ای
ثبت نام و مشاوره رایگان

کرم دست ساز چیست؟

کرم دست ساز به کرم هایی گفته می شود که در محیطی به غیر از کارخانه های تولید لوازم آرایشی بهداشتی و بعضا توسط افراد غیرمتخصص ساخته می شود. این کرم ها با هدف های مختلفی ساخته می شوند و اغلب فرمولاسیون طبیعی و گیاهی دارند. به ویژه اگر آن ها را خودتان در منزل تهیه کنید. به عنوان مثال کرم مرطوب کننده پوست خشک، کرم روشن کننده، کرم های ضد چروک و انواع دیگر. اما همیشه اینطور نیست و برخی افراد سودجو کرم های دست ساز شیمیایی و مضر را به اسم کرم های طبیعی و ارگانیک می فروشند که مصرف کننده را با عوارض مختلفی رو به رو می کند.

کرم دست ساز چه عوارضی دارد؟

مسلما کرم هایی که خودتان در خانه تهیه می کنید، با دقت و حساسیت بالا و توسط مواد طبیعی ساخته می شوند و از این نظر مشکلی ایجاد نمی کنند. اما با این وجود، به دلیل اینکه ما در منزل لوازم پیشرفته آزمایشگاهی نداریم و از طرفی علم زیادی در این زمینه نداریم، ممکن از مشکلاتی را برای ما بوجود بیاورد که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم:

عفونت های پوستی

از آنجایی که در تهیه کرم های دست ساز از مواد نگهدارنده استفاده نمی شود، ماندگاری آن کم است و پس از مدتی می تواند محل مناسبی برای رشد باکتری های مختلف باشد. اگر پوست شما کوچک ترین خراشی داشته باشد و از این کرم استفاده کنید، میکروب ها می توانند وارد پوست شده و باعث ایجاد عفونت شوند.

عوارض کرم دست ساز

آلرژی و حساسیت

اگر با خودمان صادق باشیم، باید بپذیریم که ما چیز زیادی درمورد موادی که از آن ها برای تهیه کرم های خانگی خود استفاده می کنیم، نمی دانیم. با فرض بر اینکه این کرم ها را خودمان در خانه و با مواد با کیفیتی تهیه می کنیم، اما باز هم احتمال بروز حساسیت وجود دارد. بنابراین بسیار مهم است که قبل از استفاده، تست پچ را انجام دهید.

انسداد منافذ پوست

برخی از موادی که در تولید کرم های دست ساز به کار می روند، درشت مولکول بوده و منجر به بسته شدن منافذ پوست می شوند. این امر باعث تجمع چربی و آلودگی در پوست و در نتیجه بروز جوش و آکنه های چرکی می شود.

تغییر pH پوست

خاصیت اسیدی و بازی بودن مواد با پارامتری به نام pH اندازه گیری می شود. اگر نشانگر pH روی ۷ باشد، به معنی خنثی بودن آن ماده است. پایین تر از ۷ اسیدی و بالاتر از ۷ قلیایی بودن را نشان می دهد. pH پوست ما ۵.۵ است. یعنی اندکی خاصیت اسیدی دارد. از آنجایی که ما در منزل شرایط آزمایشگاهی نداریم و نمی توانیم اسیدیته کرم خود را اندازه گیری کنیم، بنابراین ممکن است تعادل pH پوست خود را بر هم زده و باعث بروز مشکلاتی از قبیل حساسیت، تحریک و رشد میکروب ها در سطح پوستمان شویم.

آسیب های شدید پوستی

متاسفانه اغلب کرم های دست سازی که برای درمان لکه های پوستی از بیرون تهیه می کنید، حاوی مقادیر زیادی هیدروکینون و کورتون هستند. این مواد پس از مدت کوتاهی پوست شما روشن و سفید می کنند. اما در دراز مدت عواقب بسیار شدیدی را به دنبال خواهند داشت. از جمله عوارض این کرم ها می توان به ایجاد لکه های پوستی، کدر و بدرنگ شدن پوست، آسیب دیدن سلول های پوستی و حتی ابتلا به سرطان اشاره کرد.

کرم دست ساز چیست

نکات مهم تهیه کرم دست ساز

۱- نوع پوست خود را تشخیص دهید

انواع مختلف پوست نیاز به مراقبت‌های مختلف دارند. با تشخیص نوع پوست خود می‌توانید مواد غذایی، محصولات مراقبت از پوست و لوازم آرایشی مناسب خود را تشخیص بدهید و از موارد مضر دوری کنید. به طور کلی، انواع تناژ پوست عبارتند از:

  • پوست نرمال حساسیت کمی دارد یا هیچ حساسیتی ندارد، منافذ پوستی بسیار کمی دارد و رنگ آن روشن است. خیلی خشک یا چرب نیست.
  • پوست مختلط می‌تواند در بعضی نقاط خشک یا معمولی و در بعضی مناطق چرب باشد. نواحی چرب معمولاً شامل بینی، پیشانی و چانه است. این پوست‌ها ممکن است دارای منافذ بسیار بزرگ و جوش‌های سرسیاه باشند.
  • پوست چرب منافذ پوستی بزرگی دارد و مستعد جوش‌های سرسیاه، جوش‌های دیگر و سایر مشکلات پوستی است. افرادی که پوست چرب دارند ممکن است رنگ کدر و براق داشته باشند.
  • پوست خشک با کشسانی کم، لکه‌های قرمز، چین و چروک و خطوط قابل مشاهده زیاد، منافذ پوستی تقریباً نامرئی و نداشتن براقیت مشخص می‌شود. برخی عوامل مانند تغییرات هورمونی، هوای خشک، دوش آب گرم طولانی، داروها، اشعه ماورا بنفش و مواد تشکیل دهنده محصولات پوستی می‌توانند خشکی پوست را بدتر کنند. این امر باعث پوسته پوسته شدن، تحریک، التهاب یا لایه برداری پوست می‌شود. برای اطلاع از نکات آرایشی پوست خشک، می‌توانید از مقاله دیگر رز سرخ استفاده نمائید.

۲- انتخاب مواد مناسب پوست تان

اگر قصد ساخت کرم خانگی خود را دارید، مهم است بدانید چه نوع موادی برای نوع پوست شما مفید است و چه عواملی باعث بدتر شدن آن می‌شود.

کرم دست ساز برای لک صورت

کرم دست ساز خانگی برای انواع پوست

۱- ساخت کرم خانگی برای پوست‌ خشک

مواد مورد نیاز:

  • ۱/۴ فنجان روغن بادام
  • ۲ قاشق غذاخوری روغن نارگیل
  • ۲ قاشق غذاخوری موم
  • ۱/۲ قاشق چایخوری روغن ویتامین E
  • ۱ قاشق غذاخوری شی باتر

برای تهیه این کرم، ۳ تا ۴ اینچ آب را در یک ظرف بریزید تا بجوشد. تمام مواد بالا را در یک ظرف شیشه‌ای بریزید و ظرف را درون آب در حال جوش قرار دهید. صبر کنید تا مواد ذوب شوند و بعد آن‌ها را به خوبی مخلوط کنید. سپس کرم را به یک ظرف کوچک‌تر منتقل کنید. ظرفی که می‌خواهید کرم را در آن نگه دارید. کرم را در دمای اتاق نگه دارید تا سرد و سفت شود. پس از سرد شدن، درب ظرف را بگذارید.

افرادی که پوست خشک دارند باید از مواد مرطوب کننده مانند آلوئه‌ورا، کره کاکائو، روغن زیتون یا عسل استفاده کنند. این مواد به ترمیم ترک پوست و کاهش جای زخم کمک می‌کنند.

اگر پوست چربی دارید، روغن‌هایی را انتخاب کنید که منافذ پوست شما را کمتر مسدود می‌کنند. روغن‌های اسنشیال با اسید سیتریک مانند روغن لیمو، ضمن ترمیم پوست، به کنترل چربی پوست نیز کمک می‌کنند. روغن درخت چای نیز برای پوست چرب مفید است.

موادی مانند خیار، آلوئه‌ورا، یا گلاب به دلیل اثر خنک‌کنندگی خود، التهاب و ناراحتی پوست‌های حساس یا مختلط را کاهش می‌دهند. اسید لاکتیک موجود در شیر یا ماست نیز برای پوست‌های خشک بسیار مفید است. این ماده به مبارزه با رادیکال‌های آزاد و باکتری‌های مضر کمک می‌کند، سلول‌های مرده پوست را از بین می‌برد و پوست را به آرامی مرطوب می‌کند.

کرم خانگی برای پوست خشک
  • این کرم علاوه بر داشتن خواص ضد پیری، برای پسوریازیس، اگزما و جای زخم روی پوست نیز مفید است.
  • شی باتر مرطوب‌کننده فوق‌العاده غنی است که پوست را نرم کرده و رطوبت را در آن نگه می‌دارد.

۲- ساخت کرم خانگی برای پوست‌ مختلط

مواد مورد نیاز:

  • ۲ قاشق غذاخوری روغن بادام
  • ۲ قاشق غذاخوری روغن جوجوبا
  • ۱ قاشق غذاخوری موم
  • ۱/۳ فنجان ژل آلوئه‌ورا
  • ۵ تا ۷ قطره روغن اسنشیال

روغن بادام، جوجوبا، و موم را درون یک ظرف شیشه‌ای که در آب جوش قرار گرفته بریزید. ۲ تا ۵ دقیقه صبر کنید تا مواد کاملا ذوب شده و با هم مخلوط شوند. سپس مخلوط را درون یک کاسه بزرگ بریزید و اجازه دهید به مدت ۱ تا ۲ ساعت در دمای اتاق خنک شود. پس از خنک شدن، آلوئه‌ورا و روغن اسنشیال (به انتخاب خودتان) را به مخلوط اضافه کنید.

به محض خنک شدن مخلوط، با استفاده از یک همزن دستی تمام مواد را هم بزنید. آلوئه‌ورا و روغن اسنشیال را در این مرحله و به تدریج اضافه کنید. این کار را ۱۰ دقیقه ادامه دهید تا مخلوط غلیظ شود. شاید نیازی به استفاده از تمام آلوئه‌ورا نباشد. همین که به غلظت مورد نظر خود رسیدید، هم زدن را متوقف کنید و کرم را به یک ظرف کوچک منتقل کنید.

  • آلوئه‌ورا ترمیم کننده، آرام کننده و ضد باکتری است و به ترمیم پوست و جبران رطوبت از دست رفته کمک می‌کند.
  • روغن بادام نرم کننده است. پوست را تسکین داده و جوان می‌کند و باعث بهبود چهره و رنگ پوست می‌شود.

۳- ساخت کرم خانگی برای پوست چرب

کرم خانگی برای پوست صورت چرب

مواد مورد نیاز:

روغن جوجوبا، دانه کنف و موم را مانند موارد قبل حرارت دهید تا کاملا ذوب و مخلوط شوند. بعد آن را از روی حرارت برداشته و بگذارید در دمای اتاق خنک شود. در این مرحله، مخلوط شروع به جامد شدن می‌کند. سپس، با استفاده از همزن دستی، روغن‌ها را هم بزنید و آلوئه‌ورا و روغن اسنشیال را به آن اضافه کنید. هم زدن را ادامه دهید تا مخلوط به اندازه کافی غلیظ شود. سپس آن را به یک شیشه کوچک‌تر منتقل کنید.

  • ۵ قاشق غذاخوری روغن جوجوبا
  • ۲ قاشق غذاخوری روغن دانه کنف
  • ۱/۲ قاشق چایخوری موم
  • ۱ قاشق چایخوری ژل آلوئه‌ورا
  • چند قطره روغن اسنشیال لیمو یا روغن درخت چای
  • روغن جوجوبا و روغن دانه کنف منافذ پوست را مسدود نمی‌کنند و به این دلیل برای پوست‌های چرب بسیار مناسب هستند.
  • آلوئه ورا کمک می‌کند تا پوست بدون افزودن چربی، نرم و لطیف شود.
  • روغن لیمو یا درخت چای به از بین بردن چربی‌های اضافی پوست کمک می‌کند.

نکته: بزرگترین نقطه ضعف کرم‌های دست‌ساز ماندگاری آن‌ها است. این محصولات بدون افزودن مواد نگهدارنده مصنوعی، به اندازه محصولات فروشگاهی دوام نمی‌آورند. البته موم و روغن‌های اسنشیال به عنوان مواد نگهدارنده طبیعی عمل می‌کنند، اما به اندازه نگهدارنده‌های شیمیایی موثر نیستند. حتما کرم را در ظروف تمیز نگهداری ‌کنید. در صورت نگهداری در یخچال، کرم می‌تواند تا یک سال سالم بماند. همچنین، بجای برداشتن کرم با انگشت، از یک وسیله تمیز استفاده کنید. شما می توانید با این چند ماده موجود در منزل ماسک اسکراب نیز بسازید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]
نظرات کاربران
اطلاع رسانی کن
guest
مثلا: نوشین جعفری
مثلا: me@example.com
برای اطلاع رسانی های و تخفیف های رز سرخ
0 کامنت
قدیمی
جدیدترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنت ها

  • تماس با ۰۲۱۸۸۰۴۷۱۶۲
  • اینستاگرام رز سرخ
  • ارسال پیام در واتسپ
  • مشاوره رایگان

تماس با رز سرخ

۰۲۱۸۸۰۴۷۱۶۲


یا، ما با شما تماس می گیریم: